CVT یک گیربکس تسمه محور است نه دنده. CVT همچنان استفاده از مبدل گشتاور را با قرقره ها و تسمه های فولادی حفظ می کند. گیربکس دائما متغیر در تعویض دنده نرم ترین است. گیربکس دائماً متغیر به موتور اجازه می دهد تا در تمام خروجی های سرعت با حداکثر راندمان کار کند. واحدهای CVT به دلیل توانایی کنترل سرعت موتور، آلایندگی کمتری تولید می کنند.
واحد CVT از نظر طراحی دارای نقاط ضعفی در واحد انتقال است. یکی از مشکلات مربوط به واحد CVT، سختی در مسیر حرکت است. نشانههای کلاسیک مشکل احتمالی در CVT نشت روغن یا لرزش هنگام رانندگی با سرعتهای بالاتر است.
چگونه گیربکس CVT را تعمیر کرد؟
مهندسی تهران اتومات با بیش از 50 سال تجربه در تعمیر گیربکس اتوماتیک، متخصص تعمیر گیربکس اتوماتیک با تجربه و دانش عیب یابی در مورد سه نوع اصلی گیربکس اتوماتیک مورد استفاده در خودروهای مدرن امروزی است.
عیب یابی و تعمیرات گیربکس تمام اتوماتیک از پنج، شش و هفت سرعت تمام اتوماتیک و گیربکس اتوماتیک هشت و نه دنده را تجربه کرده است.
بسیاری از خودروهای مدرن اکنون دارای یک جعبه دنده دوکلاچه هستند که به عنوان گیربکس تغییر قدرت نیز شناخته می شود که از مبدل گشتاور استفاده نمی کند.
گیربکس CVT یا گیربکس دائما متغیر نیز یکی دیگر از گیربکس های اتوماتیک محبوب است.
تکنسین های گیربکس اتوماتیک در کارگاه مهندسی استفانس با سال ها دانش و تخصص گیربکس های اتوماتیک را از تمام اتوماتیک به دو کلاچه و CVT تعمیر و بازسازی می کنند.
مهندسی همچنین قطعات سفارشی را برای جایگزینی اجزای گیربکس اتوماتیک فرسوده تولید میکند که در کارگاه ما ساخته شده است تا با گیربکس شما برای عملکرد نرمتر و کارآمدتر مناسب باشد.
برای تعمیر گیربکس اتوماتیک که وسیله نقلیه شما انتخاب می کند، با متخصصان گیربکس اتوماتیک ، ارتباط برقرار کنید.
آیا سرویس گیربکس اتوماتیک cvt خودرو ضروری است؟
نشانه های یک گیربکس معیوب
می دانید وقتی ماشین شما رفتار عجیب و غریبی از خود بروز می دهد، مشکلی در سیستم انتقال خودرو وجود دارد. تغییر دنده دیگر روانی سابق را ندارد. بعضی اوقات دور موتور بالا می رود، اما اتومبیل حرکت نمی کند. این علائم ممکن است در ابتدا مشکلی ایجاد نکنند، اما در اکثر مواقع، در صورت عدم رسیدگی، نهایتا منجر به ایجاد مشکلات جدی تری می شوند.
وقتی علائم بسیار حاد می شوند، تقریبا می توان گفت عمر گیربکس به انتها رسیده. رفع به موقع مشکلات جزئی گیربکس، می تواند به جلوگیری از بروز چنین مشكلاتی كمك كند و شما را از پرداخت هزینه های عظیم تعمیر گیربکس اتوماتیک معاف کند. تنها کاری که باید بکنید این است که اجازه ندهید کار سیستم انتقال به جایی برسد که دیگر برگشتی از آن نیست.
سرویس یک گیربکس اتوماتیک
اگرچه حفظ سلامت گیربکس اتوماتیک در مراحل اولیه خرابی آن آسان تر است، اما تعویض روغن گیربکس، حتی در مراحل بعدی نیز چندان مضر نیست. در بسیاری از موارد، تغییر روغن گیربکس حتی وقتی علائم حاد باشد، می تواند عملکرد سیستم انتقال را تا حد زیادی بهبود بخشد. هیچ تضمینی برای کارکرد حتمی آن وجود ندارد، اما در اغلب موارد کار می کند و یک روش خوب و ارزان برای رفع علائم و مشکلات مرتبط با گیربکس است.
خرید و نصب یک گیربکس جدید حدودا 10 برابر تعویض روغن گیربکس هزینه دارد. بنابراین، منطقی است که با مشاهده اولین علائم و مشکلات در گیربکس اقدام به تعمیر یا رفع این مشکلات کنید. ممکن است با این کار عملکرد سیستم انتقال مانند روز اول نشود، اما برخی از علائم کاملا محو می شوند و برخی دیگر تا حد قابل قبولی کمرنگ می گردند.
به طور خلاصه باید گفت تعمیر و حفظ سیستم انتقال در مراحل اولیه بروز مشکلات و علائم آن بسیار کم هزینه تر و کم دردسر تر است، تا اینکه بخواهید ریسک تعویض کامل گیربکس را بپذیرید.
سرویس یک گیربکس پیوسته متغیر
برخلاف گیربکس دستی یا گیربکس اتوماتیک، یک یک
گیربکس پیوسته متغیر یا
CVT از لحاظ تئوری می تواند نسبت بی نهایتی از چرخ دنده ها را به هم متصل کند. این موضوع منجر به انتقال قدرت مناسب برای انواع شرایط رانندگی و صرفه جویی در مصرف سوخت می گردد.
بیشتر تولید کنندگان انتظار صرف هیچگونه هزینه و زمان، برای تعمیر و نگهداری
CVT را ندارند. به همین دلیل، تعویض روغن گیربکس، معمولاً در برنامه های خدمات و معاینه خودرو، که از سوی کارخانه سازنده مشخص شده وجود ندارد. تعویض روغن گیربکس نیز در اینگونه گیربکس ها توصیه نمی شود، چرا که مایع مورد استفاده در آنها طوری انتخاب شده که در طول عمر مفید خودرو نیاز به تعویض نداشته باشد.
آنچه آنها به شما نمی گویند، این است که عمر مفید این نوع
گیربکس ها،
بدون تعمیر و سرویس فقط حدود 120000 کیلومتر است و تعویض آنها نیز گران است.
هزینه تعویض به دلیل پیچیدگی ذاتی این نوع سیستم انتقال بسیار بالاست. خرید یک
گیربکس جدید می تواند حدود 3 تا 6 هزار پوند هزینه روی دست شما بگذارد (در زمان نوشته شدن این مقاله 43 تا 86 میلیون تومان). اما تعویض روغن این گیربکس ها، می تواند عمر مفید آنها را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. روغن به کار رفته در گیربکس های پیوسته متغیر نسبتاً ارزان است و برای کل کار تنها باید حدود 200 پوند (تقریبا 3 میلیون تومان) هزینه کنید که قطعاً گزینه بهتری است.
عیب یابی گیربکس سی وی تی
در تهران اتومات ، ما اهمیت تشخیص گیربکس سی وی تی تخصصی را درک می کنیم. تهران اتومات دانش و تجربه لازم برای خواندن دقیق دادههای تشخیصی و داشتن کدهای نمایندگی تقریباً برای هر مدل و مدل وسیله نقلیه موتوری با دادههای تشخیصی زنده و تجربه تفسیر دقیق دادهها را دارد.
تفسیر دقیق و به موقع داده های گیربکس سی وی تی می تواند به سرعت مشکلی را در گیربکس مشخص کند و همچنین هرگونه مشکل مشکوک دیگری را رد کند. کارشناسان گیربکس سی وی تی در تهران اتومات درک میکنند که چگونه ارتباط اطلاعات مشترک بین موتور خودرو، گیربکس سی وی تی ، ABS و سیستمهای اصلی خودروی شما بر مشکلات رانندگی تأثیر میگذارد. در برخی موارد، حتی یک لامپ یا یک سلونوئید معیوب می تواند باعث شود که گیربکس سی وی تی به حالت ایمن برود.
ما تعداد زیادی تست کننده تجهیزات اصلی داریم. علاوه بر این، انجام اسکن های سراسری برای اطمینان از اینکه هیچ جزء دیگری بر قابلیت رانندگی تأثیر نمی گذارد، مهم است. برای اطمینان از اینکه عیب یابی گیربکس سی وی تی کامل و کامل انجام شده است، در تهران اتومات ، اکنون بسیار عمیق تر از خواندن کدها هستیم.
برای یک سرویس بدون درز، تشخیص گیربکس سی وی تی را برای تشخیص منبع مشکل و همچنین پس از اتمام کار روی موتور شما انجام می دهیم. برای عملکرد بهینه، ما همچنین فرآیند یادگیری مجدد را انجام میدهیم، اطمینان حاصل میکنیم که سازگاریها تنظیمات درست کارخانه را دارند و ارتقاهای جدید را نصب میکنند.
عیب یابی نادرست و ضعیف برای وسیله نقلیه شما پرهزینه و آسیب رسان است. وسیله نقلیه خود را به تهران اتومات، متخصصان گیربکس سی وی تی رزرو کنید.
نحوه تعمیر گیربکس جک | تعمیر گیربکس جک
گیربکس سی وی تی،قطعات گیربکس
نحوه تعمیر گیربکس جک همانند دیگر خودرو ها نیاز به دانش کافی و افراد متخصص دارد. در غیر این صورت آسیب جدی به قطعات وارد میشود.
مراحل تعمیر گیربکس اتومبیل که در اینجا به عنوان جک (Jack) از آن یاد می شود به طور کلی شامل موارد زیر است:
تشخیص مشکل:
مشکل را از طریق علائمی مانند لغزش دنده، سر و صدا یا نشت مایع درک کنید. اگر با گیربکس اتوماتیک سروکار دارید از ابزارهای تشخیصی برای خواندن کدهای مشکل استفاده کنید.
آماده سازی وسیله نقلیه:
خودرو را ایمن کنید، باتری را جدا کنید و آن را به گونه ای قرار دهید که امکان دسترسی ایمن به گیربکس را فراهم کند.
تعمیر گیربکس جک
جدا کردن گیربکس:
در بیشتر موارد برای تعمیر گیربکس جک باید آن را از خودرو خارج کرد. این شامل جدا کردن میل محرک، اتصالات کنترل، موتور استارت، الکترونیک و گاهی اوقات بخشی از سیستم اگزوز است.
جداسازی قطعات:
گیربکس را روی یک میز کار تمیز از هم جدا کنید و در حین جدا کردن اجزای آن را به ترتیب قرار دهید. این شامل بیرون آوردن چرخ دنده ها، شفت ها و سایر قطعات داخلی است.
بازرسی قطعات:
هر جزء را از نظر سایش یا آسیب بررسی کنید. به طور خاص به دندانههای دنده، یاتاقانها و حلقههای سنکرومش در یک گیربکس دستی یا به نوارها، کلاچها، سوپاپها و مبدل گشتاور در گیربکس اتوماتیک نگاه کنید.
تعویض قطعات:
قطعات معیوب را با قطعات جدید جایگزین کنید. همیشه از قطعاتی استفاده کنید که با مشخصات اصلی گیربکس مطابقت داشته باشد. این برای عملکرد و طول عمر آن ضروری است.
جمع کردن مجدد گیربکس:
با رعایت دقیق دفترچه راهنمای سرویس، گیربکس را دوباره سرهم کنید. اطمینان حاصل کنید که تمام قطعات تمیز، روغن کاری شده و دارای گشتاور مطابق با مشخصات سازنده هستند.
نصب مجدد:
هنگامی که گیربکس دوباره مونتاژ شد، آن را دوباره در خودرو نصب کنید. این فرآیند برعکس حذف است و اطمینان می دهد که همه چیز به درستی وصل شده است.
سیال پر کردن مجدد:
گیربکس را با نوع و مقدار صحیح روغن پر کنید، خواه روغن دنده برای گیربکس دستی باشد یا ATF برای گیربکس اتوماتیک.
تست عملکرد:
عملکرد گیربکس را در هر دو حالت استاتیک (موتور در حال حرکت اما وسیله نقلیه حرکت نمی کند) و پویا (رانندگی واقعی) آزمایش کنید. عملکرد صاف تعویض دنده و عدم وجود نشتی را بررسی کنید.
گیربکس اتوماتیک
بررسی ها و تنظیمات نهایی:
پس از تعمیر گیربکس جک ، مطمئن شوید که صدای اضافی وجود ندارد و خودرو به خوبی کار می کند. پس از راه اندازی خودرو، سطح مایعات را دوباره بررسی کنید.
بازخورد مشتری:
اگر برای شخص دیگری تعمیر میکنید، از مشتری بخواهید خودروی خود را آزمایش کند تا موفقیت تعمیر گیربکس جک را تأیید کند و گیربکس را با رضایت او کار کند.
نتیجه
تعمیر گیربکس می تواند فوق العاده پیچیده باشد و معمولاً به تخصص حرفه ای، ابزارهای تخصصی و تنظیمات دقیق نیاز دارد. علاوه بر این، برای یک مدل یا مارک خاص به نام "جک"، برای دریافت دستورالعملهای دقیق، باید به اسناد فنی خاص آن انتقال مراجعه کنید، زیرا ممکن است از مدلی به مدل دیگر متفاوت باشد. اگر مطمئن نیستید، بسیار توصیه می شود که یک مکانیک حرفه ای با تجربه در مورد تعمیر گیربکس جک کار شما را انجام دهد.
تعمیر تخصصی فولی و شفت گیربکس سی وی تی
تهران اتومات تعمیرگاه فولی گیربکس اتوماتیک، به دلیل اهمیت بالای فولی یا پولی در گیربکس بسیار حائز اهمیت است. تهران اتومات گیربکس ارائهدهنده خدمات باکیفیت با گارانتی یکساله بوده و میتواند در تعمیرات گیربکس و قطعات آن به شما کمک کند.
شاید شما نیز با نقش بسیار مهم فولی در گیربکس آشنا باشید. فولی یکی از اصلی ترین قسمت های یک گیربکس CVT محسوب می شود. حتماً به یاد داشته باشید که خرابی گیربکس ها و انواع قطعات آن ها، دارای علائم خرابی تقریباً مشخصی است.
این علائم به شما کمک می کنند که بهموقع از مشکلات باخبر شوید. همچنین شما می توانید با تعمیر بهموقع گیربکس خودروتان، از هزینه های احتمالی جلوگیری کنید. در ادامه مقاله می خواهیم تمامی نکات لازم در مورد گیربکس اتوماتیک CVT و همچنین فولی در این گیربکس را بررسی کنیم. پس اگر می خواهید با نکات مهم در مورد تعمیر پولی گیربکس اتوماتیک آشنا شوید، چند دقیقه دیگر با ما همراه باشید.
علائم خرابی فولی گیربکس اتومات
همانطور که گفتیم، گیربکس و قسمتهای مختلف آن دارای علائم خرابی خاصی هستند. این علائم به شما کمک میکنند تا بتوانید در بهترین زمان ممکن آسیب و مشکل خودرو را پیدا کنید. همچنین از طریق این علائم میتوانید از ایجاد مشکلات جدید و البته هزینه های اضافی جلوگیری کنید. در ادامه میخواهیم به اصلیترین علائم خرابی در فولی و تعمیر فولی گیربکس اتوماتیک صحبت کنیم.
ممکن است در گیربکس احساس لرزش کنید
یکی از مهمترین علائمی که برای خرابی گیربکس خودرو شما و فولی گیربکس وجود دارد، احساس لرزش در گیربکس است. حتماً توجه داشته باشید که به محض مشاهده این مشکل به تعمیرگاه فولی گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید.
چراغ اخطار موتور شما روشن می شود
همانطور که میدانید، گیربکس و موتور از قطعات نزدیک به هم محسوب میشوند؛ بنابراین اگر در گیربکس و فولی خودرو شما مشکلی ایجاد شود، ممکن است چراغ موتور شما روشن شود. پس این عامل را نیز بهعنوان یک مورد بسیار مهم در نظر داشته باشید.
ممکن است صداهای نامتعارف بشنوید
یکی دیگر از علائمی که در خرابی گیربکس و فولی شما وجود دارد، شنیدن صداهای نامتعارف از خودرو و گیربکس شما است. البته باید توجه داشته باشید که این صداها، میتوانند به دلایل مختلفی مربوط شوند. اما وقتی شما به چنین مشکلی بربخورید نیز ممکن است همین صداها را بشنوید.
آیا گیربکس CVT قابل تعمیر است؟
بله، گیربکس های CVT قابل تعمیر هستند، اما موثرترین راه برای جلوگیری از تعمیر آنها این است که مطمئن شوید که مایع را در بازه های زمانی توصیه شده (یا سازندگان خودتان) تعویض کرده و از وارد کردن بار یا فشار غیرمجاز به خودروی CVT خود اجتناب کنید.
ما مشکلات CVT شما را بدون هیچ هزینهای برای شما تشخیص میدهیم و حتی وسیله نقلیه شما را بدون پرداخت هزینه به فروشگاه خود میکشیم تا این کار را انجام دهیم.
با وجود اینکه نمیتوانیم زمان را به عقب برگردانیم و به شما پیشنهاد میکنیم که خودرویی نخرید که دارای CVT است مگر اینکه گیربکس تحت پوشش گارانتی نامحدود باشد، ما همچنان میتوانیم تمام تلاش خود را انجام دهیم تا مطمئن شویم هزینه تعمیرات شما به همان اندازه بدون دردسر است. همانطور که می توانند باشند.
گیربکس CVT من چقدر دوام می آورد؟
اگر مراقبت و نگهداری مناسب را انجام دهید ثابت شده است که حداقل 5-6 سال یا 100000 مایل بدون مشکل دوام می آورند. CVT (گیربکس متغیر پیوسته) یک فناوری نسبتاً جدید است و سازندگان همواره در حال بهبود طراحی هستند. درباره نحوه بهترین پیشگیری از خرابی زودرس CVT خود بیشتر بخوانید.
شایع ترین علائم گیربکس CVT آسیب دیده چیست؟
بسیاری از گزارشهای مشکل از افت نیرو، تکانهای گیربکس، لغزش دریچه گاز، نشتی مایع خنککننده CVT یا هشدارهای کم خنککننده و کد خطای CVT روی صفحهنمایش داشبورد اشاره میکنند. این علائم را نباید نادیده گرفت و هر چه زودتر به متخصصان نیسان CVT ما توجه شود، احتمال تعمیر آسان بیشتر می شود!
آیا ناله کردن گیربکس CVT من طبیعی است؟
بله، این طبیعی است و بخشی از عملکرد روزمره است - این ترکیبی از صداها است که بیشتر مربوط به چرخش دندانهای کمربند کولار است. نگران نباشید، مگر اینکه ناگهان صدای WHINE به طور غیرمنتظرهای بلندتر شود، اگر چنین شد حتماً به ما اطلاع دهید
کدام تولیدکنندگان خودروهای مجهز به CVT را می فروشند؟
خودروسازانی که در حال حاضر از فناوری CVT در خودروهای بیشتری نسبت به سایرین استفاده می کنند عبارتند از: نیسان، میتسوبیشی، سوبارو. در واقع، سوبارو در واقع اولین سازنده ای بود که CVT را در دهه 80 معرفی کرد، اما نیسان در حال حاضر بیش از هر خودروساز دیگری خودروهای مجهز به CVT در جاده ها دارد.
تعمیر و نگهداری گیربکس با کیفیت بالا با استفاده از قطعات اصلی چیزی است که همه دارندگان خودرو باید از آن آگاه باشند و سعی نکنند در آن صرفه جویی کنند. این امر به ویژه برای کسانی که مدلهای خودروهای قارهای مانند MINI، Audi، BMW، Mercedes و حتی برای خودروهای کرهای مارک دارند صادق است، زیرا این خودروها اغلب دارای سیستمهای گیربکس پیچیدهای هستند که برای حفظ کارکرد روان نیاز به تعمیر و نگهداری مناسب دارند.
کلید تعمیر و نگهداری موفقیت آمیز
گیربکس در کیفیت قطعات مورد استفاده و طرز کار اعمال شده هنگام نصب آنها نهفت است. در جکسون پاورترین، ما فقط از قطعات درجه یک استفاده میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم که
موتور و گیربکس خودروی شما در اوج عملکرد خود هستند. ما همچنین مراقب هستیم که مطمئن شویم تمام هیدرولیک ها به درستی کالیبره شده اند و به ماشین شما اجازه می دهند بدون هیچ مشکلی بین دنده ها به آرامی جابجا شوند.
با تعهد ما به تضمین کیفیت، می توانید مطمئن باشید که گیربکس خودروی شما برای سال های آینده قابل اعتماد خواهد بود.
بر خلاف انتظار و آنچه از نام این گیربکس برداشت میشود، E-CVT یا همان گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر با قابلیت کنترل الکترونیکی، هیچ ارتباط فنی مستقیمی با CVT یا همان گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر ندارد. میدانیم در تمامی خودروهای مدرن امروزی مجهز به گیربکس CVT، بدون تردید سیستم الکترونیکی کنترل کننده عملکرد گیربکس وجود دارد. از این رو طبیعی است که CVT از دیدگاه نامگذاری و حتی عملکرد درونی برای مخاطب یکسان و مشابه برداشت شود، در حالی که اینطور نیست.
گیربکس E-CVT، جعبه دنده اتوماتیکی است که در خودروهای هیبرید (دارای دو منبع تامین انرژی) به کار میرود و به صورت عمومی به عنوان سیستم تقسیمکننده توان (Power Splitter) نیز نامیده میشود. چراکه ساختار داخلی جعبه دهده E-CVT به آن اجازه میدهد که ضمن دریافت گشتاور همزمان از دو ورودی متفاوت (موتور احتراق داخلی و موتور الکتریکی)، بهصورت مجزا نیز ایفای نقش کند. در نتیجه این گیربکس میتواند بر اساس حالت رانندگی مورد نیاز یا به عنوان مثال در صورت تمام شدن انرژی پک باتری یا تمام شدن سوخت فسیلی، تنها با تکیه بر یک منبع انرژی به کار خود ادامه دهد.
این گیربکس همچنین به کمک موتور برقی تامینکننده گشتاور، میتواند سرعت دورانی پیشرانه (ورودی گیربکس) و سرعت دورانی انتقالی به چرخها (خروجی گیربکس) را در ایدهآلترین حالت کنترل کند. از این رو نهتنها سرعت پیشرانه بنزینی همواره در دور موتور بهینه (دور موتور تولیدکننده بیشترین گشتاور یا پایینترین دور موتور مورد نیاز به منظور کاهش میزان مصرف سوخت) حفظ میشود، بلکه با تامین گشتاور کمکی از سوی موتور یا موتورهای الکتریکی، گشتاور کمکی مورد نیاز برای انتقال به چرخها نیز بدون هیچ اختلالی در دسترس قرار میگیرد.
همچنین لازم به ذکر است که این جعبه دنده به هنگام تمام شدن ظرفیت پک باتری، با انتقال یک طرفه نیرو از سمت موتور احتراق داخلی به سمت چرخ و موتور/ژنراتور، ضمن به حرکت درآوردن خودرو، پک باتریها را نیز شارژ میکند.
تمایز عملکرد در E-CVT از این مهم سرچشمه میگیرد که بر خلاف CVT، گیربکس E-CVT فاقد زنجیر یا تسمه انتقالدهنده نیرو و پولیهای تنظیمشونده دورانی است. در حقیقت مکانیزم انتقال نیرو در داخل گیربکس E-CVT دقیقا همانند مجموعه دندههای سیارهای (Planetary) موجود در داخل گیربکسهای اتوماتیک معمولی (AT) عمل میکند. از این رو نه خبری از زنجیر و تسمه انتقال نیرو است و نه پولیهای رایج در CVT.
توضیح عملکرد دقیق مجموعه سیارهای بهکاررفته در E-CVT نیازمند ارائه یک مقاله جداگانه است اما بهصورت خلاصه میتوان مزایای E-CVT را در ویژگیهایی چون موارد زیر دانست.
حفظ سرعت پیشرانه احتراق داخلی و موتور الکتریکی و چرخها در بازه مطلوب
داشتن دوام بیشتر نسبت به CVT (به دلیل عدم استفاده از پولی و زنجیر)
قابلیت تقسیم سرعت و گشتاور تولیدی موتور احتراق داخلی و موتورهای الکتریکی
ایفای نقش در جایگاه دیفرانسیل (و در نتیجه حذف دیفرانسیل بین دو چرخ یک محور)
قابلیت ارائه حالات متنوع رانندگی بر اساس توان تقسیم گشتاور بین دو منشا نیرو
اگر بخواهیم ساختار گیربکس E-CVT را بسیار ساده و بدون توضیحات فنی بیان کنیم، باید بگوییم که E-CVT یک گیربکس اتوماتیک ویژه خودروهای هیبرید (دارای دو منبع تامین کننده گشتاور) است که از دیدگاه درونی دقیقا شبیه به یک گیربکس AT عمل میکند. با این تفاوت که در این جعبه دنده، موتور الکتریکی خودرو هیبرید وظیفه استارت زدن پیشرانه احتراق داخلی، تامین برق مورد نیاز خودرو و شارژ پک باتریها (ایفای نقش به عنوان موتور/ژنراتور)، حفظ سرعت پیشرانه احتراق داخلی (حفظ دور موتور) در بازه مطلوب و همچنین تامین گشتاور پیشرانه خودرو را بر عهده دارد.
برای عملکرد بهینه، در تجربه گسترده ما، سرویس گیربکس اتوماتیک برای رانندگی کارآمد توصیه می شود.
هنگامی که مهندسی تهران اتومات سرویس گیربکس اتوماتیک را انجام می دهد، ما عملکرد گیربکس اتوماتیک شما را بررسی می کنیم. همچنین توصیه میکنیم قطعات فرسوده یا آسیبدیده را قبل از خراب شدن آن قطعات و آسیب رساندن به خودرویتان، تعویض کنید.
حرکت اجزای داخلی گیربکس اتوماتیک یک گرد و غبار فلزی ریز ایجاد می کند. سرویس گیربکس اتوماتیک منظم همچنین تضمین می کند که فیلترهای خودروی شما برای بهبود عملکرد موتوری تمیز هستند.
خدمات گیربکس اتوماتیک خود را با مهندسین تهران اتومات ، کارشناسان تعمیر گیربکس اتوماتیک رزرو کنید.
برای افزایش طول عمر گیربکس CVT می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
تعویض روغن به موقع: روغن گیربکس CVT باید به موقع تعویض گردد تا کیفیت و کارایی آن حفظ شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد زمان تعویض روغن حتما به تعمیرگاه گیربکس cvt مجاز و یا به دفترچه راهنمای خودرو خود مراجعه کنید.
رعایت شرایط رانندگی مناسب: رعایت شرایط رانندگی صحیح می تواند به طول عمر گیربکس کمک کند. از سرعت زیاد، تنش های شدید و تغییرات سریع سرعت خودرو پرهیز کنید.
عدم استفاده از دنده های اضافی: استفاده از دنده های اضافی ممکن است باعث افزایش فشار و سایش در گیربکس شود. در صورت امکان، از استفاده از دنده های اضافی خودداری کنید.
تعویض قطعات مصرفی به موقع: قطعات مصرفی مانند کلاچ ها و بلبرینگ ها در گیربکس CVT نیاز به تعویض دارند. بررسی و تعویض قطعات مصرفی به موقع می تواند باعث افزایش طول عمر گیربکس شود.
حفظ دمای مناسب: حرارت زیاد می تواند باعث آسیب به گیربکس شود. از ترموستات درست استفاده کنید تا دمای مناسب حفظ شود و از رانندگی در شرایط آب و هوایی سخت (مانند رانندگی در شرایط بسیار گرم) پرهیز کنید.
نگهداری منظم و تعمیرات دورهای: نگهداری و تعمیرات دوره ای تعمیرگاه گیربکس سی وی تی بسیار مهم هستند. از تعمیرکاران ماهر و متخصص برای تعمیر و نگهداری گیربکس خود استفاده کنید و برنامه ی تعمیرات دوره ای را رعایت نمایید. به طور کلی رعایت راهنمایی های تولید کننده خودرو و توجه به نیازهای نگهداری و تعمیر گیربکس CVT می تواند به طول عمر آن کمک کند.
گیربکس های CVT (متغیر مداوم) یک نوع گیربکس هستند که بر اساس یک سیستم بدون دندانه ها عمل می کنند. طول عمر یک
گیربکس CVT ممکن است متفاوت باشد و به عوامل متعددی بستگی دارد. اما به طور کلی،
گیربکس های CVT می توانند عمر طولانی تری نسبت به گیربکس های دنده دار داشته باشند.
در حالت عادی
گیربکس CVT به دلیل عدم وجود دندانه ها و تغییرات نرخ گذرهای دنده ها، کمتر خراب می شوند و فرسایش کمتری دارند. همچنین
گیربکس CVT دارای کمترین تعداد قطعات متحرک است که می تواند به کاهش خرابی و سایش منجر شود.
با این حال عواملی مانند شیب های شدید، استفاده نادرست، عدم تعویض روغن به موقع و عدم نگهداری منظم می تواند به کاهش طول عمر
گیربکس CVT منجر شود. بنابراین رعایت شرایط رانندگی مناسب و نگهداری منظم می تواند به افزایش طول عمر
گیربکس CVT کمک کند.نکته ای که بسیار حائز اهمیت هست این هست که به محض برخورد با کوچکترین مشکل در این نوع گیربکس ها حتما به تعمیرگاه گیربکس سی وی تی معتبر مراجعه نمایید چراکه هزینه های تعمیر این نوع گیربکس ها مخصوصا گیربکس های چینی بالا میباشد. همچنین مهم است به دستورالعمل های تولیدکننده خودرو و برنامه نگهداری و تعمیرات دورهای توجه کنید تا
گیربکس CVT بهینه عمل کند و عمر طولانی تری داشته باشد. توصیه می گردد که ایرادات و مشکلات مربوط به گیربکس های یاد شده را از طریق ما به موقع شناسایی و آنها را رفع کنید.
علائم خرابی گیربکس را جدی بگیرید. ساعت گیربکس مغز گیربکس ماشین شما است. جریان سوخت و هوا را کنترل میکند، و به نوبه خود تعیین میکند که هنگام پا گذاشتن روی گاز، چه مقدار قدرت مصرف کنید. اگر گیر یا خراب شود، می تواند باعث ایجاد انواع مشکلات جهت تعمیر گیربکس اتوماتیک برای خودرو شما شود.
علائمی که نشان دهنده خرابی ساعت گیربکس هستند همیشه به راحتی قابل تشخیص نیستند زیرا بسته به نوع مشکلی که در خودرو شما وجود دارد ممکن است خود را متفاوت نشان دهند.
هنگامی که برای اولین بار خودروهای اتوماتیک به بازار معرفی شدند، ایده عدم نیاز به تعویض دنده بسیار دور از ذهن و غیر ممکن به نظر میرسید. گیربکس های اتومات اولیه بسیار کند، بیحال و تنها حاوی مقدار بسیار کمی دنده بودند که باعث میشد به شدت محدود و مورد استقبال قرار نگیرند.
با این حال، از آن زمان به بعد، فناوری گامهای بزرگی در تعویض آسان دنده خودروهای ما برداشته است. اضافه شدن مولفه هایی مانند؛ چرخ دنده های سیاره ای و ساعت گیربکس امکان تعویض دنده بسیار نرم تر و همچنین مصرف سوخت بهتر را فراهم کرده اند. گیربکس های مدرن و جدید بسیار پیچیده و فنی هستند و معمولاً به متخصص برای تشخیص و رفع عیوب نیاز دارند.
ساعت گیربکس چیست؟ ساعت گیربکس یک مرکز کنترل پر پیچ و خم است که از چندین شیر برقی، گذرگاه و سوپاپ تشکیل شده است. عملکرد اصلی این جزء با وجود ساختار پیچیده آن بسیار ساده است. روغن گیربکس را به جایی که لازم است هدایت می کند و به وسیله نقلیه شما کمک می کند دنده ها را به آرامی تعویض کند.
اگر ساعت گیربکس آن طور که باید عمل نکند، رساندن روغن گیربکس به مکان مناسب برای هر خودرویی دشوار می شود. و می تواند به گیربکس خودرو شما آسیب برساند.
محل قرارگیربکس ساعت گیربکس ساعت گیربکس معمولا در داخل گیربکس اتوماتیک شما، سمت پایین آن قرار دارد. هنگامی که صافی گیربکس را بردارید، اغلب آن را خواهید دید.
ساعت گیربکس اغلب در روغن گیربکس غوطه ور است و بسته به اندازه گیربکس می تواند اندازه آن متفاوت باشد. برخی از ساعت های گیربکس خارج از گیربکس قرار دارند، اما بیشتر آنها در داخل قرار می گیرند و برای تعویض آنها، باید در گیربکس را بردارید.
نشت روغن گیربکسصداهای شدید هنگام تعویض دنده همانطور که در مقدمه گفته شد، ساعت گیربکس مغز گیربکس در تعویض دنده یک گیربکس اتوماتیک است. آنها نه تنها به پدال دریچه گاز شما پاسخ می دهند، بلکه برای تعویض دنده در مقرون به صرفه ترین دور در دقیقه نیز ساخته شده اند تا خودروی شما را تا حد امکان در مصرف سوخت کم کنند.
بنابراین، اگر متوجه شدید که خودرو شما اخیراً در تعویض دنده اشتباه میکند و در حالی که انتظار دارید دنده را بالا ببرد پایین می آورد، این می تواند نشانه ای از ساعت گیربکس معیوب باشد. همچنین، اگر متوجه شدید که گیربکس شما هنگام تعویض دنده به سمت بالا یا پایین از دنده عبور می کند، میتواند نشانه خرابی ساعت باشد.
تعویض دنده لغزشی احتمالا بسیاری از شما احساس لغزش کلاچ را در هنگام رانندگی با گیربکس دستی داشته اید. اما، شاید شما هرگز این را در هنگام رانندگی با گیربکس اتوماتیک تجربه نکرده باشید. احساس کاملا مشابه با رانندگی با گیربکس دستی است. وقتی پدال گاز را پایین می آورید تا شتاب بگیرید، دور موتور افزایش می یابد، اما سرعت تغییری نمیکند.
در 90٪ مواقع، این نشان دهنده این است که صفحه فرسوده شده و نیاز به تعویض دارد. با این حال، در یک گیربکس های اتوماتیک، به این سادگی نیست. ممکن است یک دریچه در داخل مجموعه ساعتی گرفته باشد و روغن به طور درست جریان نداشته باشد.
تعویض نکردن دنده مشابه ایراد "تعویض دنده اشتباه"، اگر خودرو شما در زمانی که باید ، دنده را عوض نمی کند، نشان دهنده این است که ساعت گیربکس خراب است.تشخیص این نوع عیب معمولاً نیاز به تجربه رانندگی بالا دارد تا بدانید که در چه موقع نیاز به تعویض دنده است.
تعویض دنده خشن از نظر طراحی، تقریباً تمام گیربکس های اتوماتیک مدرن باید هنگام تعویض دنده روان باشند تا کیفیت رانندگی و راحتی راننده بهبود یابد. اگر ساعت گیربکس شما معیوب باشد، تغییر دنده بسیار شدیدتر میشود و معمولاً توسط راننده احساس می شود. به جای اینکه به آرامی از یک دنده به آرامی دنده جدید را درگیر کند، این عمل به سختی انجام میشود و ماشین را به جلو پرتاب میکند.
اگر این اتفاق برای شما می افتد، سعی کنید در اسرع وقت خودرو حتما خودرو را به تعمیرگاه ببرید، زیرا این نوع عیب معمولاً بدتر می شود و آسیب بیشتری به سایر اجزای گیربکس و پایه ها وارد می کند.
صداهای شدید هنگام تعویض دنده
این عیب کاملاً مستقیم است. درست مانند اینکه در حال رانندگی با یک گیربکس دستی هستید و هنگام تعویض دنده صداهای تند شنیده می شود، همین امر اغلب در مورد گیربکس اتوماتیک نیز صادق است.
نشت روغن گیربکس نشت روغن، البته، فقط در سیستم بدنه هیدرولیک قابل توجه است. و اگر گیربکس شما نشت روغن داشته باشد، دیگر روغن کافی برای کارکرد مؤثر سوپاپها وجود ندارد. یک بازرسی منظم از زیر خودروی خود (به شرطی که زیراندازی وجود نداشته باشد) برای بررسی نشتی می تواند راه بسیار موثری برای تشخیص زودهنگام نشت روغن باشد.